Placinta cu carne de curcan, ciuperci si Brie

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 15 Ian 2012 | 5285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Crusta:

  • 1 si 1/2 cana de faina alba bio
  • 150 gr unt
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de lapte
  • 1 ou
  • 5 gr praf de copt

  Umplutura:

  • 300 gr piept de curcan
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 300 gr ciuperci brune
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper alb
  • ierburi de Provence
  • 100 gr branza Brie
  • 2 linguri de faina
  •   1 ou pentru uns crusta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne de curcan, ciuperci si Brie:

 Faina am amestecat-o cu praf de copt, apoi am adaugat untul taiat cubulete, lapte, smantana si oul si am framantat pana cand am obtinut o coca nelipicioasa, elastica. Aam lasat la rece coca pana cand am pregatit umplutura.

 1 lingura de ulei si 1 lingura de unt le-am pus sa se incinga intr-o tigaie, apoi am adaugat carnea taiata cubulete si morcovii rondele. Am lasat carnea de curcan sa se rumeneasca timp de aproximativ 5 minute. Intr-o alta tigaie am incalzit restul de ulei, iar in momentul cand a fost bine incins am adaugat ciupercile taiate in sferturi si ceapa taiata destul de grosier. Ciupercile au lasat putina apa, iar in momentul cand a scazut aproape complet cantitatea de lichid am adaugat peste ciuperci carnea, morcovii si cele 2 linguri de faina si am amestecat astfel incat faina s-a distribuit omogen. Cand am luat de pe aragaz am adaugat putina sare, piper alb si ierburi de Provence.

Am impartit aluatul pentru crusta in 2 jumatati. Prima jumatate de coca am intins-o pe masa infainata si am asezat-o intr-o tava ceramica unsa cu putin ulei. Am acoperit fundul si peretii tavii cu acest alut si am taiat excesul de coca pentru a nu iesi din tava. Am pus umplutura peste coca si am presarat bucatele de branza Brie deasupra. Am acoperit umplutura cu cealalta foaie de aluat. Pentru ca mi-a ramas destul de multa coca am folosit restul pentru a decora placinta.

Placinta am copt-o in cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 1 ora. Cu 15 minute inante de o scoate din cuptor am uns crusta cu ou batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de curcan, ciuperci si Brie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan